UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 19-07-2020
  •  speciale aanbieding!

Ontspanningsmassage vanuit Rebalancing® Vogezen


Speciale aanbieding

Gratis naslagwerk bij de cursus; meld je inschrijving via deze site svp op de eerste dag van de cursus

 

12e vakantieeditie op ECOlonie in de Vogezen - van 19 t/m 24 juli 2019

docent Ed Bodewes assistent Marianne Bakker

Je leert een totale ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage met veel aandacht voor de manier van aanraken en de kunst van het ontvangen. Ontspannen en genieten van ontvanger én gever staan centraal.
Vanwege Covid-19 werken we in deze editie met vaste partners (levenspartners, een vriend(inn)en, familieleden, collega's) in een kleine groep. Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. (Bel of email Ed als je hierover vragen hebt)
Ervaring met massage is niet nodig. Heb je die wel, dan kan de cursus verdieping geven als je open staat voor iets nieuws.
De sfeer in de cursus wordt vaak benoemd als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend. Cursisten vertellen bijvoorbeeld dat ze door de cursus geleerd hebben een kwaliteitsmassage te geven van het hele lichaam. En positieve veranderingen ervaren in hun dagelijks leven en/of werk.

Wat gaan we doen?

Ter voorbereiding op het elkaar masseren beginnen we steeds met een meditatieve ontspanningsoefening, beknopte anatomie en een demonstratie. Je leert zachte vormen van massage, de gewrichten te ontspannen en spieren en bindweefsel diep te masseren. Een vaste structuur van eenvoudige én effectieve handelingen helpt je, zeker in het begin, bij het aanleren van de massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, contact en plezier; onder meer door te masseren vanuit (het doseren van) je gewicht en niet met spierkracht. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek. We werken op massagetafels en met natuurlijke olie. Je ontvangt intensieve persoonlijke begeleiding.
Het cursusprogramma is de afgelopen 27 jaar ontwikkeld vanuit Rebalancing.
In het najaar wordt desgewenst een terugkomdag georganiseerd (centraal) in Nederland, waarin je het geleerde in de cursus kunt opfrissen en uitbreiden. Je ontvangt dan een certificaat dat toegang geeft tot vervolgcursussen in Groningen en elders in Nederland en België door gediplomeerde Rebalancers.

Waarom massage vanuit Rebalancing?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.
Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens deze cursus.
Vanuit de Rebalancing visie zit de kwaliteit van een massage niet alleen in de technische handgrepen. Het gaat ook om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. En: waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.
Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt
of dit meer wilt ontwikkelen,
dan is deze cursus iets voor jou!

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk. Het ondersteunt je meer bewust te worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Het ontspant en creëert ruimte. Door aanraking, voelen, zelfonderzoek en gesprek ervaar je een directer contact met jezelf en krijg je meer zelfinzicht. Het kan een ontdekkingsreis zijn in hoe je vrijer en zelfbewuster in het leven staat.
Zowel fysieke klachten als vragen rondom persoonlijke groei kunnen aanleiding zijn voor het nemen van Rebalancing-sessies.

Docent Ed Bodewes
Geeft sinds 2006 basis- en vervolgcursussen Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing in Groningen, sinds 2009 ook weekcursussen in de Vogezen. Hij is gediplomeerd Rebalancer® en Trager® Approach practitioner met een praktijk voor individuele sessies lichaamswerk, massage, ontspannen bewegen en focussen in Groningen. Daarnaast geeft hij o.m. verdiepende workshops massage (zoals bij stress- onderrug-, schouder- en nekklachten), Rebalancing, meditatief bewegen (o.a. vanuit de Trager Approach en Mentastics®) en Massage Meets Movement.
Anderen zien Ed als een ontspannen, betrokken en ervaren docent, met open en respectvolle aandacht zonder oordeel.
Ed is aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International.

“In mijn workshops en cursussen word ik onder meer geïnspireerd door licht, vrij en gemakkelijk bewegen (in Trager heet dit ‘Mentastics’); dit brengt je in een ontspannen lichaam en in een positief en helder bewustzijn. Mentastics® helpt je om ook in je dagelijks leven en tijdens het masseren gemakkelijker te bewegen en lichter te leven.
Mijn passie is het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten.”


Assistent Marianne Bakker
Geeft sinds meer dan 20 jaar Dru yoga/meditatie lessen aan diverse doelgroepen in Zwolle, Diever e.o. Ze is ook opgeleid als zwangerschapsyoga-docent

“De Dru yoga die ik geef wordt gekenmerkt door vloeiende bewegingen. Meer (lichaams)bewustzijn en verbonden beweging brengt meer ontspannen, vrijer en natuurlijk masseren en bewegen. Met veel plezier assisteer ik Ed tijdens deze cursusweek.
De mens is 'gemaakt' om te bewegen en aan te raken vanuit het hart! Beweging laat geblokkeerde energie weer stromen. Je kunt ruimte ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is vanuit je hart dat je de ander aanraakt.
Ik heb een verpleegkundige achtergrond en ben daardoor vertrouwd met medische klachten."
Marianne en Ed werken onder meer samen in het project Massage Meets Movement (www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement).

Meer informatie en inschrijven

Wanneer: In de week van 18 – 25 juli 2019 op zondag 14.00-17.00 uur en maandag-vrijdag 9.30 – 12.30 uur
Prijs: € 235,00 per persoon (incl. massageolie tijdens de lessen)
Meer info via www.bodymindrebalancing.info/cursussen-ontspanningsmassage.
Info/opgave via www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/zomercollege/ontspanningsmassage-vanuit-rebalancing.
Voor inhoudelijke informatie bellen met Ed (+31618347644) of een e-mail sturen (info@rebalancing-lichaamswerk.nl) kan ook.

Extra info:
Voor de cursus graag meenemen:
• eenpersoons hoeslaken voor over de massagetafel
• badlaken of dekentje en kleine handdoek voor over je heen
• gemakkelijke kleding (laagjes) en warme sokken of sloffen.

Van 20-30 juli 2020 is het buiten de cursustijden mogelijk om een individuele sessie Ontspanningsmassage vanuit Rebalancing of Trager Approach (meditatief bewegen) te boeken. Hierdoor kun je kennis maken met deze vormen van aanraking of je ervaringen in de cursus verdiepen.

 

  • Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen
  • 19 juli 2020 t/m 24 juli 2020
  • 1 Thietry , 88260  Hennezel - Frankrijk, FRANKRIJK
  • € 235,00
  • +31618347644
  • inforebalancing-lichaamswerk.nl
  • Week retraites, Massage, Mindfulness

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen
Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen

Over Praktijk Rebalancing® En Trager® Ed Bodewes Groningen

Lichaamswerk, massage, beweging, bewustwording. Aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International. * individuele sessies lichaamswerk, massage en focussen * massagecursussen; workshops massage, Rebalancing (mindfulness in lichaamswerk), ontspannen en meditatief bewegen (Trager Approach en Mentastics lessen) * op...