UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 24-09-2021

Wandelweekend Drenthe-Friesland


Dit wandelweekend komt tot stand in samenwerking met educatief- en activiteitencentrum Plaats de Wereld te Vries en landgoed, tuinderij en mini-camping De Cuynder te Donkerbroek.

Dag 1

We beginnen deze wandeling bij Plaats de Wereld en lopen in de richting van natuurgebied Het Noordsche Veld met bos, heide en beekdalgraslanden. Het deels ontgonnen heideveld ligt op een rug van keileem. Er zijn prehistorische akkers, zogenoemde raatakkers, een hunebed en vele grafheuvels uit de Steen- Brons- en IJzertijd. Na het idyllisch gelegen veentje Westerveen en lunchplek, wandelen we door een eslandschap, via het brinkdorp Zuidvelde naar het eindpunt in Westervelde. (17km)

Dag 2De volgende dag lopen we over het terrein van de opvoedkolonie Maatschappij der Weldadigheid, waar armen werden heropgevoed en ze moesten helpen bij de ontginnen van het veen. In de oude zuivelfabriek zit tegenwoordig een kaasmakerij. Bij de kaasmakerij wordt ons verteld over het proces van kaasmaken en het belang van pure ingrediënten die bijdragen aan de smaak van de kaas. Daarna wandelen we door een jong bos en bereiken we het natuurpark Fochteloërveen. Dit is het grootste aaneengesloten hoogveengebied van Nederland. We genieten van de stille en weidse vergezichten en wandelen langs drassige graslanden, vennetjes en hopen prachtige kraanvogels te zien. Aan de ander kant van het Fochteloërveen pakken we de fiets en gaan we op weg naar het duurzame erf van camping en landgoed De Cuynder in Donkerbroek. (wandelen 16km, fietsen 15km)

Dag 3Na het ontbijt gaan we een bijenwasdoek en een korte wandeling maken. Een bijenwasdoek is een goed alternatief voor plastic om voedingsmiddelen te verpakken en het afdekken van schalen.

Tijdens de korte wandeling ga je op zoek naar in het wild groeiende eetbare planten. Je leert eetbare planten te herkennen en te oogsten. Ook leer je de vuistregels van veilig wildplukken.

Met de oogst maken we onze eigen lunch. Na de lunch is dit heerlijke weekend afgelopen.

Inclusief:

Workshop wildplukwandeling en lunch
Workshop bijenwasdoeken maken
Workshop koken op houtvuur
Alle maaltijden zijn (overwegend) biologisch
Bezoek aan kaasmakerij
Begeleiding van natuurgids en SNP-reisleidster
Koffie, thee en lekkers voor vertrek
Overnachtingen in een tent
Bagagevervoer
Fietshuur
Niet inbegrepen:

Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Tent (bij te boeken tegen meerprijs van €15)
Slaapmatje en slaapzak
Reiskosten terugreis
Accommodatie en maaltijden

Gedurende dit weekend maken we de geweldige combinatie van kamperen en wandelen. We nemen het landschap langzaam in ons op en genieten van het natuurschoon, kwetterende vogel en de nachtelijke stilte. In Westervelde slapen we in de prachtige tuin van Ciska. We zijn hier de enige gasten en hebben de beschikking over een badkamer.
De tweede nacht verblijven we op het landgoed, duurzaam erf en mini-camping De Cuynder. Op het kampeerterrein is een deel voor ons gereserveerd. De sanitaire voorzieningen delen we met andere campinggasten.

Tijdens dit weekend worden overwegend biologische en lokale producten gebruikt. De tweede avond gaan we een vuurtje stoken waar we op koken. Een heerlijke manier om te onthaasten. Met het geoogste eten uit de tuin maken we een heerlijke maaltijd. Met diëten kan rekening gehouden worden.

Aan dit wandelweekend doen ook mensen mee die zich niet via go-out hebben aangemeld.

Van iedere boeking gaat €2,50 naar stichting Het Drents Landschap. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van het Drentse landschap en haar cultuurhistorie. En €2,50 naar It Fryske Gea. Een vereniging voor natuurbescherming in Fryslân die als doel heeft de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed in de provincie Friesland.

 

  • Go-out!
  • 24 september 2021 t/m 26 september 2021
  • Bij Bevestiging, 9481CB  Vries, Drenthe, NEDERLAND
  • € 195,00
  • 06-55146764
  • buzzgo-out.nl
  • Duurzaamheid, Activiteiten, Reizen en vakanties

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Go-out! (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Go-out!
Go-out!

Over Go-Out!

Go-Out! is een activiteitenclub met veel actieve boeiende mensen. Al meer dan 20 jaar organiseren wij dag- avond- en weekeind uitjes. De meeste deelnemers zijn boven de 40 jaar en hun interesses en activiteiten zijn breed. Gezelligheid, sportief, creatief, spiritueel, natuur, cultureel. Je kunt het allemaal bij ons vinden. De nadruk ligt bij Go-Out! op gezelligheid, samen leuke dingen doen en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Kerst Anders
Kerst event
23 december 2021
Vuur ritueel
Oud en Nieuw festival
30 december 2021
Contact met je gids (tweedaagse cursus)
28 november 2021
Hotstone massage stenen
Massage Retreat
19 november 2021
Relax massage dagen
Massage Relax dagen
28 december 2021
Bewust worden
Eendaagse holistische retraite Bewustworden
8 november 2021