UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 29-01-2022

Cursus Energetische Geneeskunde


Energetische geneeskunde bestaat uit een aantal ‘takken van sport’. Denk hierbij aan energetische therapie, acupunctuur, homeopathie. Alle natuurgeneeswijzen die uitgaan van een energetisch mensbeeld vallen onder deze paraplu-term.

Reguliere geneeskunde is gebaseerd op de klassieke natuur- en scheikunde en steunde tot voor kort zwaar op farmacologie en fysiek ingrijpen. Langzamerhand komt er ruimte voor een breder perspectief en een ruimer paradigma. Energetische geneeskunde is gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit de kwantumnatuurkunde en maakt gebruik van subtiele ingrepen in de energetische natuur van de mens.

In de cursus Energetische Geneeskunde brengen we beide vormen van geneeskunde op een fundamentele manier met elkaar in verband, met respect voor beide paradigma’s. We zien dat de energetische geneeskunde in de ware zin van het woord complementair is aan de reguliere geneeskunde. We bekijken welk onderzoek er is gedaan binnen de kaders van de reguliere wetenschap én de moderne energetische wetenschappen aan universiteiten van over de hele wereld. Hierbij ligt de focus op energetische therapie, maar ook de andere richtingen komen aan bod.

De theorie wordt aangeboden op begrijpelijk, concreet niveau en is te volgen voor iedereen met een HBO werk- en denkniveau. Door middel van voorbeelden leer je de energetische en materiële werkelijkheid integreren en de plaats van ziekte en gezondheid in je fysieke en energetische lichaam te begrijpen.

Kennis blijft slechts aan de oppervlakte als we er alleen over praten. Daarom gaan we praktisch aan de slag en leer je direct een eenvoudige energetische behandeling uit te voeren. Hierdoor geeft deze cursus je intuïtieve ontwikkeling handen en voeten in aardse wetenschap, maar helpt je ook je aardse kennis te verbinden met de grotere spirituele werkelijkheid waar je deel van uit maakt. Met andere woorden, wil je begrijpen met je hart én je hoofd? Ervaren én filosoferen? Zoveel mogelijk aspecten van jezelf aanspreken en de samenhang voelen in jezelf en tussen jou, de Ander, de hemel en de aarde? Kom dan zeker meedoen!

Voor wie?
Voor iedereen die verder wil dan de basis, of je nu professioneel bezig bent met energetische geneeswijzen of uit persoonlijke interesse de bredere achtergrond wilt leren kennen. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld die zich willen verdiepen in het energetische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan alternatieve geneeswijzen.

Er is ruimte om je eigen inbreng in te passen in het beeld dat zich ontvouwt, bijvoorbeeld vanuit je eigen vakdiscipline als natuurgeneeskundig therapeut, of vanuit eerdere opleiding en/of (levens)ervaring.

In deze driedaagse cursus behandelen we de theorie van de energetische geneeskunde en geven we deze handen en voeten met oefeningen uit de praktijk. Een onmisbare aanvulling op een opleiding in de reguliere of complementaire zorg en een boeiende cursus voor iedereen die kennis wil maken met energetische geneeskunde.

Programma
Dag 1

Materie en energie
De energetische anatomie van de mens
De invloed van stress en ontspanning, angst en liefde, afscheiding en eenheid op onze gezondheid.

Hoe ziet die verbinding tussen lichaam en energieveld er nou precies uit? Hoe kan het dat energie invloed heeft op onze cellen en organen? Wat is de rol van energiekanalen of meridianen? Hoe hangen chakra’s of energiecentra daarmee samen? Hoe communiceren onze energetische organen met onze hormonen en neurotransmitters?

We experimenteren met beweging, ontspanning en verdiepen ons in emotie-regulatie met behulp van energie en adem.

Dag 2

Energie en resonantie.

Hoe effectief zijn energetische behandelvormen?
Wat gebeurt er concreet bij energetische geneeswijzen?

We oefenen zelf met resonantie in ons eigen lichaam, met elkaar, met klankschalen en meditatie.

Dag 3

Bewustzijn en waarneming.
Placebo-effect en mind-over-matter.
Hersenen en energie

Zijn onze zintuigen alleen fysiek, of kunnen we als mens toch meer dan we altijd dachten? Hoe werkt dat dan en is het te verklaren? Wat zeggen wetenschappers er tegenwoordig eigenlijk over? Wat betekent het dat energie een informatiedrager is? Wat hebben onze hersenen met energie te maken?

We ontdekken onze zintuigen op een nieuwe manier en vinden inspiratie in hele gewone bijzondere vermogens.

Accreditatie
De cursus is voor complementair therapeuten geaccrediteerd door KTNO.

Boek
Het e-book ‘Energetische Geneeskunde; een Blik in de Verborgen Kant van het Universum’ maakt deel uit van de cursus.

 

  • Lied van de Merel
  • 29 januari 2022 t/m 12 maart 2022
  • Kaaphoorndreef 66, 3563 AW  Utrecht, Utrecht, NEDERLAND
  • € 625,00
  • 0639622324
  • infoliedvandemerel.nl
  • Energiewerk, Alt. geneeswijzen, Wetenschap

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Lied van de Merel (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

IS DIT IETS VOOR JOU?

Paraview spirituele beurs
Paraview Paranormaalbeurs 16 & 17 juli Driebergen
16 juli 2022
<geen>
Gratis workshop: Clown je vrij
10 juli 2022
Padma Sambhava, het pad van het hart en discipels
24 juli 2022
<geen>
Clown Basisworkshop
4 september 2022
Stone circle
Reis naar Algarve in Portugal
11 oktober 2022
Workshop Helende massage
9 juli 2022