UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 20-08-2022

Zomer vijfdaagse - Overgave en vertrouwen


In deze spirituele vakantie kom je dieper in het licht, de vrede en ontspanning van je werkelijke zelf. De rust en de natuur van Drenthe en het mooie centrum Welhoven helpen je hier bij.

Je leert:
• je vertrouwen en overgave te vergroten: in te zien dat alles wat er is je helpt om te groeien en je over te geven aan het licht en de leiding van je ziel
• innerlijke vrede te vinden door diepere aspecten van jezelf te ontdekken
• je (basis) chakra’s meer te openen en beter te aarden
• je hart verder te openen en te leven vanuit liefde
• je leven vorm te geven vanuit de universele wijsheid van je innerlijke zelf
• stabiel en vredig te zijn in steeds meer situaties
• diepe staten van meditatie te bereiken, waardoor je meer je innerlijke zelf wordt
• een leven te creëren zoals jij dat werkelijk wilt

Overgave en vertrouwen
De thema’s overgave, geloof en vertrouwen staan centraal in deze spirituele vakantie. In deze tijd werken veel oude structuren steeds minder en storten deels in, terwijl de nieuwe vormen er nog niet zijn. Het kan dan lastig zijn om niet in gevoelens van angst of boosheid te belanden, of je hierin te laten beïnvloeden door de mensen om je heen.
Tijdens deze meditatie vakantie is alles erop gericht om de kwaliteiten van vertrouwen en overgave in jezelf te versterken. Enerzijds gaat het erom angsten en andere belemmeringen onder ogen te zien en te transformeren. Anderzijds word je in meditaties geleid naar een directe ervaring van je eigen licht en natuurlijke staat, waarin volledig vertrouwen al aanwezig is.
Overgave en vertrouwen betekenen niet dat je je overal door mee laat voeren. Integendeel, het gaat erom actief af te stemmen op de hogere, goddelijke stroom en van daaruit jouw hoogste waarheid te vinden. Vanuit dit hogere aspect van jezelf creëer je een leven dat werkelijk vervullend voor je is.

Contact met je ziel
Van groot belang is om (meer) te gaan leven vanuit het contact met je ziel. Het vinden van dit contact is niet zozeer een kwestie van technieken, maar vooral van loslaten, overgeven en te leren vertrouwen op de oneindige bron van wijsheid van je ziel. Het is ook het vertrouwen op de grace vanuit het hogere die er voor jou is, die jou ondersteunt en leidt op je pad.

De chakra’s in balans brengen
Om overgave aan je ziel en het hogere te kunnen ervaren is het van belang dat je chakra’s open en gebalanceerd zijn. Hierbij zijn speciaal de onderste chakra’s en het hartchakra van belang.
Als je onderste chakra’s niet in balans zijn zal je leven niet lekker lopen en is het ook moeilijk om je inzichten en ervaringen vanuit meditatie vast te houden en in je dagelijks leven te brengen.
Wanneer de onderste chakra’s open en in balans zijn, ervaar je veiligheid en vertrouwen in jezelf, los van omstandigheden. Balans in de onderste chakra’s leidt ook tot meer zelfvertrouwen en slagvaardigheid in het nastreven van je doelen, zodat je leven beter werkt. Het maakt het makkelijker om je levensdoel te vinden en daarnaar te durven leven. Tevens wordt het makkelijker je aan het hogere over te geven zonder steeds te worden afgeleid door kritische gedachten over jezelf of anderen.
Uiteraard besteden we ook aandacht aan het in lijn brengen van de andere chakra’s met je nieuwe opening van de onderste chakra’s en het hartchakra.

Je hartchakra openen
Eigenlijk is het openen van je hartchakra het beginpunt voor alle spirituele groei. Wanneer je hartchakra open is ervaar je liefde voor jezelf, voor anderen en alles wat leeft. Spirituele groei is voor een belangrijk deel het steeds dieper ervaren van de oneindige liefde van het universum en van wie jij in wezen bent.
Er wordt vaak gezegd dat je spirituele groei niet uit een boek kunt leren. Dat is misschien wat al te stellig geformuleerd, maar feit is wel dat een puur rationele benadering van spiritualiteit niet leidt tot ervaringen van het hogere. Pas door je rationele geest los te laten en je hart te openen vanuit overgave en vertrouwen kun je het goddelijke vinden.

Meer spiritualiteit in je dagelijks leven brengen
Tenslotte is het van belang om steeds meer te gaan leven vanuit spirituele principes. Dit aspect vind je in vrijwel alle religieuze en spirituele stromingen terug. In het christendom bijvoorbeeld heb je de tien geboden; wij volgen de yama’s en niyamas vanuit de yogaleer volgens Patanjali. Kort gezegd komt het erop neer om ernaar te streven een liefdevol en respectvol mens te zijn.

Inspiratie
De inspiratie voor deze meditatiecursus begon tijdens ons laatste verblijf in India. Onze meester, een directe discipel van Babaji, gaf ons meerdere malen de boodschap: “relax”. Hij bedoelde dat we ons geen zorgen moesten maken over de toekomst of ons actief bezig hoefden te houden met plannen voor de komende jaren. Het gaat erom dat we vertrouwen op Babaji en op de innerlijke leiding van onze zielen. Ideeën en plannen komen dan als vanzelf tot ons.

Aartsengelen
Deze keer richten we ons ook op het licht en de kwaliteiten van de aartsengelen. Door de aartsengelen aan te roepen en erop af te stemmen kunnen we ook hun specifieke energieën en kwaliteiten goed ervaren. Zij gaan je elk op hun eigen manier helpen het oude los te laten en meer en meer te vertrouwen.

Methodes
We werken met geleide en gechannelde meditaties. Daarnaast doen we een aantal krachtige oefeningen en werken we met de adem die voor overgave en vertrouwen belangrijk is. We doen qigong oefeningen, zingen mantra’s en dansen, soms gewoon op swingmuziek, soms op gevoelige muziek die je hart opent.

In de vijfdaagse werk je ook aan je eigen thema’s. We stellen openheid over je proces en het delen van je ervaringen erg op prijs. Het maakt het voor ons makkelijker op je af te stemmen en een veilige sfeer te creëren.

Er is een stiltedag, dat wil zeggen dat we die dag alleen tijdens de cursusmomenten spreken of met elkaar communiceren. We doen dan ook een stiltewandeling. Je bent dan nog meer in jezelf. Enerzijds kan je dan nog dieper in vertrouwen gaan, anderzijds brengt het je bij diepere belemmerende lagen.

Vanuit onze afstemming op Babaji, kun jij je openen voor zijn grace en die van andere meesters en engelen.

Een krachtig transformerende meditatiecursus voor wie dieper wil gaan
Welhoven is een bijzondere spirituele plek, op een paar kilometer van ons woonhuis in Vledderveen. Er is een mooie cursusruimte en er zijn sfeervolle kamers. De cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Naar keuze kan je elke dag na het programma naar huis gaan of overnachten op Welhoven. De cursuskosten bedragen €450,- of een ander zelf te bepalen bedrag. Dit is inclusief koffie, thee en koeken, exclusief eten en overnachtingen. Kijk voor deze laatste kosten op www.welhoven.nl. Een kamer reserveren loopt via ons.

 

  • Israna lichtcentrum
  • 20 augustus 2022 t/m 24 augustus 2022
  • Werkhorstlaan 2, 8385 GJ  Vledderveen, Drenthe, NEDERLAND
  • € 450,00
  • 0521 - 34 46 53
  • infoisrana.nl
  • Meditatie, Activiteiten, Mindfulness

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Israna lichtcentrum (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Israna lichtcentrum
Israna lichtcentrum

Over Israna Lichtcentrum

Israna lichtcentrum van Froukje Buma en Jeroen Kuyper. We zijn beiden psycholoog en sinds 1997 meditatieleraar. We channelen geascendeerde meesters Saint Germain en Phylos. Froukje geeft individuele (hypno) therapie en healing. Jeroen werkt bij de GGZ Friesland en heeft een reguliere psychotherapiepraktijk in Sneek. Ons doel is je verder te helpen met spirituele ontwikkeling en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Workshop Energy Healer
2-daagse Workshop Universal Energy Healer
24 februari 2024
Oud & Nieuw met het solaire licht
29 december 2023
Relax massage dagen
Massage Relax dagen
27 december 2023
Kerst Anders
23 december 2023
Massage dagen
27 december 2023
Oud en Nieuw festival
30 december 2023