UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 25-11-2023

Shibari en tantra: playful connection


Dit (ééndaagse) evenement is bedoeld voor mensen die interesse hebben in Shibari en dit een plekje willen geven in hun relatie. Ook is het een mooie verbindende kennismaking voor diegenen die zich willen oriënteren en een gevoel willen krijgen bij wat het kan betekenen om meer verbondenheid te voelen. Wat meteen heel fijn is; je gaat deze dag al spelen met het touw als verlengstuk van jezelf en voelt de verdieping in contact met je (gelegenheids)partner. Deelname aan de workshop is samen met een partner.

NB: we geven ook tweedaagse Shibari workshops waarbij de ene dag in het teken van de vrouw staat en de andere in het teken van de man.
De volgende tweedaagse workshop start op zaterdag 7 oktober (dag 2 is dan zondag 22 oktober)

Een Shibari workshop voor geliefden en gelegenheidsstellen
Locatie: Meerleseweg 8 te Ulicoten
Begeleiding: Anita en Steven
Bijdrage: 250 euro per koppel.
Shibari is een verbindende, meditatieve en erotische kunstvorm die gebruik maakt van touwen, die geknoopt worden om verschillende lichaamsdelen. Het komt oorspronkelijk uit Japan en is ontleend aan de krijgskunst Hojōjutsu, waarbij gevangenen werden vastgebonden en zo in bedwang gehouden. Een bijkomend effect van het gebonden worden, was dat de gevangenen in een soort van trance raakten, waardoor ze rustig werden.

In de Shibari kunst ligt het accent op het maken van touwpatronen of bindingen met als doel een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren. In onze workshop richten we ons naast de techniek van het knopen vooral op de verbinding die je maakt door het knopen of geknoopt worden. Shibari gaat over vertrouwen, aandacht en overgave. Het gaat dus vooral om de ervaring en het samen ontdekken en spelen, waarbij het touw een hulpmiddel is.

Hierdoor ontstaat een vorm om te experimenteren met overgave en overname, te onderzoeken wat je grenzen zijn en te ontdekken wat het met jouw lichaam, mind en spirit doet. Het helpt op speelse en prikkelende wijze om meer in je lijf te zijn en nieuwe manieren te ervaren van aanraking. Dit is een mooie brug naar tantra, waarbij je ook uitgedaagd wordt te voelen, te ervaren, open en aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Voor wie?
We richten ons op liefdesstellen (alle genders en samenstellingen) die hun relatie willen verdiepen en op een speelse, sensuele manier willen ontdekken wat mogelijk is. Je hoeft geen ervaring te hebben met tantra of Shibari; wel is het nodig dat je volledig aanwezig bent in je lijf en dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw grenzen en wensen. Een beetje nieuwsgierigheid, lef en speelsheid is fijn!
Programma:
Inloop en kennismaking
Introductie rondje
Shibari in het kort en delen ervaringen
Kennismaking touw
Oefenen van enkele knooptechnieken
Demo Shibari
Spelen met het touw (met je partner)
Vragen
Afsluiting

Wat levert het op?
Het “spelen met touwen” laat onze oorspronkelijke, speelse natuur naar boven komen en onze nieuwsgierigheid naar andere en nieuwe manieren van aanraking en verbinding met onze partner. Door het vertrouwen dat je opbouwt, kan er een sterkere band ontstaan. Door het vrijkomen van emoties en gevoelens en gelukshormonen kan het ook een helende, bevrijdende werking hebben. Shibari is een fijne manier om in contact te komen met overgave, loslaten en vertrouwen voelen. Je kunt niet anders. Langzaamaan zinken tot je bij diepere lagen komt, waardoor je rust en totale ontspanning ervaart. Shibari beoefenen kan erotiserend werken en je seksleven een nieuwe dimensie geven, waardoor je relatie zich ook in dat opzicht kan verdiepen.

 

  • Hartenlust
  • 25 november 2023
  • Meerleseweg 8, 5113 BL  Ulicoten, Noord-Brabant, NEDERLAND
  • € 250,00
  • 0610512274‬
  • welkomnaarhartenlustgenieten.nl
  • Tantra, Relaties, Workshop of cursus

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Hartenlust (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Hartenlust
Hartenlust

Over Hartenlust

Bij Hartenlust kun je terecht met vragen en belemmeringen op het vlak van liefde, intimiteit en seksualiteit. Dat kan zowel individueel als met je partner. Onze werkwijze is ervarings- en lichaamsgericht, met het accent op voelen, aanraking en aanwezig zijn in je lichaam. Meer verbinding met en bewustzijn van je binnenwereld, maakt dat de (intieme) contacten en relaties met anderen soepeler en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Massageverbindingsmiddag voor vrouwen + maaltijd
17 december 2023
Dive deep & Fly high weekend
22 maart 2024
Magische Reis - truffelceremonie in yurt
22 december 2023
Shibari en tantra: Playful connection
6 januari 2024
Bloemstructuur
Eéndaagse workshop Spirituele Iriscopie
19 januari 2024
Spirituele iriscopie
Jaartraining Spirituele Iriscopie
9 februari 2024