UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 17-12-2023

Midwinterfeest Yule


Midwinter is het feest van de langste nacht en van de transformatie die daarin plaatsvindt. Het is een van de twee keerpunten in de zonnecyclus, het moment in het jaar waarna de dagen, schoorvoetend eerst, weer langer gaan worden.

Daarmee staat Midwinter ook symbool voor het nieuwe licht dat in het duister van die langste nacht geboren wordt. Bij de Romeinen gesymboliseerd door Sol Invictus, de onoverwinnelijke zon.

In het donker en de koude van de winter komen we in warmte en liefde bij elkaar. Ons koesterend in elkaars geborgenheid, zacht kaarslicht en het transformerende Midwintervuur.

-= VERBINDING =-

Verbinding bij Het Nevelnest, en dus ook bij het Midwinterfeest Yule, gaat over alle lagen en in alle richtingen. Verbinding met jezelf en met de ander, met de mensen om je heen. Verbinding met je omgeving, de natuur, het jaarwiel, de seizoenen. Verbinding met de wereld, met de aarde en met het universum, met het wereldse en het hogere.

Het een staat niet los van het ander en in de rituele Midwinterviering van Het Nevelnest gaan we de verbinding met al die lagen ervaren, verdiepen en versterken, in de energie van deze tijd van het jaar.

-= Een Feest Van Verbinding =-

Dat begint met een warme ontvangst door ons in onze huiselijke woonkamer, waar je onder het genot van een kopje thee of koffie op je gemak kunt kennismaken met de mensen met wie je Midwinter gaat vieren.

Na een stukje uitleg over het verloop van de middag gaan we naar boven naar onze rituele ruimte om Midwinter ritueel vorm te geven en ons af te stemmen op en bewust stil te staan bij dit moment in het jaar en wat dat voor ons persoonlijk betekent.

Daarin verweven we elementen uit de westerse natuurreligies en paganisme, uit tantra en uit sjamanisme, en werken we met meditatie, klank, laagdrempelige magie en lichaamswerk.

We sluiten na het rituele deel af met een Midwintervuur waarin je iets kunt verbranden wat je wil loslaten en laten transformeren.

Na afloop is er alle ruimte om na te praten (en weer warm te worden!) onder het genot van wat lekkers. Wie wil kan iets te eten meenemen en aanschuiven voor een gezellige potluck maaltijd.

-= PRAKTISCH =-

* Datum: Zondag 17 december
* Tijd: 14:00-17:00, inloop vanaf 13:45
* Optioneel (aansluitend): Potluck maaltijd
* Locatie: Schraaweide 2, Westervoort
* Bijdrage: € 20,-
* Maximaal aantal deelnemers: 8
* Aanmelden kan t/m 15 december

-= PROGRAMMA =-

* Welkom
* Uitleg
* Rituele Midwinterviering
* Midwintervuur
* Napraten onder genot van wat lekkers
* Voor wie wil: potluck maaltijd

-= AANMELDEN =-

➡️ www.hetnevelnest.nl/evenement/midwinterfeest-yule/#aanmelden

-= MEER INFORMATIE =-

Kijk op www.hetnevelnest.nl/evenement/midwinterfeest-yule/
Of bel of mail naar Het Nevelnest: 06-10996723, info@hetnevelnest.nl

 

  • Het Nevelnest
  • 17 december 2023
  • Schraaweide 2, 6932 LT  Westervoort, Gelderland, NEDERLAND
  • € 20,00
  • 06-10996723
  • infohetnevelnest.nl
  • Verbinding, Religie, Transformatie

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Het Nevelnest (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Het Nevelnest
Het Nevelnest

Over Het Nevelnest

-=Verbinding=- We zijn als mens niet gemaakt om afgescheiden te leven. Sterker nog, dat levert veel van de problemen op die we in de huidige maatschappij zien. Bij Het Nevelnest mag je die broodnodige verbinding aangaan. Samenkomen met gelijkgestemden voor beleving en ontwikkeling. Bij Het Nevelnest richten we ons op verbinding in viervoud: Verbinding met jezelf Verbinding met...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Unieke cursus Sunyoga door Sunyogi Umasankar
15 augustus 2024
Soul Body Fusion, Internationale healing sensatie!
25 februari 2024
Seksuele Bevrijding
Seksuele Bevrijding 1 - voor vrouwen nog plek
28 februari 2024
Tantra Chakra Training
Tantra Chakra training
17 maart 2024
Ascensie Spirituele Groei-avond (online via Zoom)
14 maart 2024
Tantra Foundation
Tantra Foundation training - weekend 1 van 2
6 april 2024