Vormbalans


Over Hans Strack Therapeut in Sittard en Landgraaf (Limburg)


Mijn naam is Hans Strack. Ik werk als Therapeut in Landgraaf en Sittard, mijn praktijk is in deze plaatsen gevestigd (Limburg), niet ver vandaan de Duitse en Belgische grens.

Na vele jaren met veel plezier te werken als bedrijfsleider kwam de tijd uitsluitend nog werkzaam te zijn in mijn eigen praktijk.

Daarnaast heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in het jeugd- en jongerenwerk.

Deze ervaring heeft mij veel geleerd over de grote invloed van de omgeving (school, ouder,…) op de ontwikkeling van de jongere tot volwassene.

Spiritualiteit

Rond het jaar 1995 werd de spirituele weg voor mij een deel van mijn leven. De eerste drempel die ik hierin tegenkwam was zelf in therapie te gaan, een moeilijk besluit maar achteraf gezien een van de beste dingen die ik voor mij zelf heb gedaan.

Hierna volgden vele cursussen, trainingen en opleidingen waaronder, emotioneel lichaamswerk, Biodanza, filosofie, innerlijk kindwerk, psychotherapie, relatietherapie, familie- en organisatieopstelling, Supervisie, Meditatie.

Spiritueel houdt voor mij in: de roep van je hart volgen en toch gewoon met beide benen in het leven staan. Als je basisbehoeften zijn voorzien, kan je gaan kijken wat de werkelijke betekenis van jouw leven kan zijn. Zo kwam ik tot de ontdekking dat ik meer wilde doen met mijn empathie voor mensen. Voorgaande was mede een reden tot het besluit om een opleiding tot therapeut te volgen.

Ik vind mensen fantastische wezens. Voor mij is ieder mens O.K., ook al voelen wij ons wel of niet goed, mijn overtuiging is, meer compleet dan in dit moment kunnen wij niet zijn. Alles wat wij in ons leven hebben gedaan heeft geleid tot dat wat er nu is en dat verdient respect.

Van hieruit kunnen wij vertrekken. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen in hun proces en te laten zien dat de mogelijkheid tot verandering hier en nu ligt, als er maar voldoende bedding en acceptatie is.

VormBalans

In 2007 ben ik mijn eigen therapie praktijk begonnen in Landgraaf (Limburg) – genaamd “VormBalans” – na afronding van de vierjarige opleiding tot therapeut in de Interactionele Vormgeving.

 

Stuur Vormbalans een bericht

Vrijblijvend, en je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.