UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 12-12-2020

Psychosegevoeligheid en spiritualiteit


Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering), of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, is soms een heet hangijzer, soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Energetisch gezien is een psychose eindeloos veelkleurig, letterlijk. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

Inhoud
In deze cursus kijken we naar de diepere oorzaak van psychoses. We kijken naar de relatie met hooggevoeligheid, trauma, spiritualiteit. Ook kijken we naar aardse kanten, zoals voeding, fysieke aandoeningen en leefstijl. We bekijken verschillende vormen van spiritueel ontwaken en psychotische ervaringen in je energieveld en de interactie met je lichaam en je omgeving. We putten uit de inzichten uit de reguliere en complementaire zorg, boeken van diverse auteurs en, last but not least, verhalen van ervaringsdeskundigen. Gaandeweg komen we tot een nieuw inzicht over 'veilige verlichting'. Hoe kun je ervoor zorgen dat je eenheidservaringen kunt (blijven) beleven zonder dat je 'uit de bocht schiet'?

We gaan met praktische oefeningen aan de slag en er is voldoende ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Specifiek is deze workshop geschikt voor mensen die met psychose of psychosegevoeligheid te maken hebben of hebben gehad, maar de workshop is ook uitermate geschikt voor iedereen die bezig is met zijn/haar spirituele ontwikkeling (of gewoon erg hooggevoelig is) en geïnteresseerd is in de processen die zich daarbij af kunnen spelen. De workshop is een aanrader voor professionals uit het complementaire én reguliere werkveld die zich willen verdiepen in de energetische, spirituele kanten van psychose.

Voor energetisch therapeuten is deze cursus een begin om deze aandoening veilig en succesvol te leren behandelen, in aanvulling op de reguliere behandeling van je cliënt. Voor regulier behandelaars geeft deze cursus inzicht in een onderbelichte kant van psychose op een heldere, goed onderbouwde wijze.

Accreditatie
Deze cursus is geaccrediteerd door KTNO en duurt 1 dag.

Kosten
Dagcursus inclusief reader, lunch en thee: 125,-.

 

  • Lied van de Merel
  • 12 december 2020
  • Hogeweide 6, 3541 BC  Utrecht, Utrecht, NEDERLAND
  • € 99,00
  • 0639622324
  • infoliedvandemerel.nl
  • Alt. geneeswijzen, Spirituele groei, Wetenschap

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Lied van de Merel (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Lied van de Merel
Lied van de Merel

Over Lied Van De Merel

Mijn naam is Merel Catharijne de Waard. Ik ben antropologe en energetisch therapeute. Ik zet me in mijn praktijk (in Drenthe en Utrecht) met hart en ziel in voor een liefdevolle en professionele behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten, met als belangrijkste specialisatie psychosegevoeligheid. Mijn belangrijkste gereedschap is mijn diepe verbinding met de spirituele wereld en mijn...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Access Bars Hands
Access Consciousness™ The Bars™
2 maart 2021
Stiltemeditatie
Stilte Meditatie
28 januari 2021
Access Bars Class
Access Bars Class
26 januari 2021
Karismas
Wat je tekening zegt over jou en je partner
23 februari 2021
Massageworkshop voor (gelegeheids)koppels
28 maart 2021
Access Bars Hands
Access Consciousness™ The Bars™
9 maart 2021