UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 11-02-2019

De dans van Yin & Yang


In deze Somatic Dance-cursus avonden (10 maandagavonden) gaat het om het universele thema van Yin & Yang als complementaire zich versterkende krachten. Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang).

In de Yin Kwaliteit ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yang kwaliteit geeft richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als zich aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.

In deze reeks lessen wil ik graag de mate van intimiteit vergroten, met het oog erop ons voor elkaar ter beschikking te stellen de ander met ons hele wezen in de dans te ondersteunen in zijn en haar kracht te komen. En om zo het vertrouwen tussen ons vrouwen en mannen te herstellen en de eeuwenoude kloof en stereotypering nog dieper te kunnen helen.

De cursus is voor dansers met enige ervaring in vrije dans en voor hen die hun eigen proces kunnen dragen en dat ook fijn vinden.
Ook voor dansers die ervaring hebben in Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance verdieping geven. Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept.

De elementen in de Somatic Dance zijn lichaamswerk leidend in bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Integratief komen ook elementen van contactdans aan het bod, die onze mogelijkheden van het dansen op de grond naar staande en andersom verbreden. Ook wordt je tijdens de dans individueel actief somatisch begeleid door mij, Jördis Jakubczick (zie verder mijn site).

Groep 2: maandag om de week 11 feb – 1 jul muv 22 apr
oneven weken (11 feb - 25 feb - 11 mar - 25 mar - 8 apr - 6 mei - 20 mei - 3 jun - 17 jun - 1 jul 2019)
Vier mannenplekken open en drie vrouwenplekken.

 

  • Reinier Duurzame Dienst
  • 11 februari 2019
  • Kruisdwarsstraat 6, 3581 GL  Utrecht, Utrecht, NEDERLAND
  • € 0,00
  • infoduurzamedienst.nl
  • Dans, Pers. ontwikkeling, Workshopserie

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Reinier Duurzame Dienst (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Reinier Duurzame Dienst
Reinier Duurzame Dienst

Over Reinier Duurzame Dienst

bewegen in het hoofd, het hart en met de handen is mijn passie en dit bewegen breng ik in praktijk door: - het beheer van de danskalender en door dansevenementen te faciliteren. - te masseren, energie te laten stromen. - mij in te zetten voor projecten die duurzaamheid bevorderen waaronder Circulair Geld. En ondersteun en faciliteer dan graag: uitdagende vernieuwing, beweeglijk...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Singleparty
SingleNight Houten. Dance & Meet singles
14 december 2019
Hart
LichtWerkersGroep, vast maandelijks groepje
15 december 2019
Access Bars
Access Bars Class
17 december 2019
Access Bars Hands
Access Consciousness™ The Bars™
17 december 2019
Workshop: Rapé Ceremonie
19 december 2019
Kerst vertelling
19 december 2019