Tantra Foundation Training


--- Stevige fundering voor diepere beleving van Tantra ---

Tantra is een spirituele weg die tot veel vrijheid en plezier leidt. Die van daaruit tot Ultieme Liefde, Vrede, Compassie en Geluk in jezelf leidt. Tantra wordt in de klassieke teksten niet voor niets de snelweg naar Verlichting genoemd. De Tantra Foundation Training helpt je op het eerste deel van die spirituele weg.

De Tantra Foundation Training is voor iedereen die zich wil ontwikkelen in Tantra, ongeacht hoe ver je denkt te willen gaan op dat pad of wat je mogelijk al elders ervaren hebt. Dus of je alleen meer vrijheid en plezier wil ervaren of dat je Verlichting zoekt, deze training is de plek voor jou. Ook als je al meer ervaring binnen Tantra hebt, maar het gevoel hebt dat je een stuk fundering mist of dat je merkt dat het nog geen duidelijke positieve invloed op je leven heeft gehad, kun je veel uit deze training halen.

-= STEVIGE FUNDERING =-

Net zoals je voor een huis een stevige fundering nodig hebt om te zorgen dat het huis een leven lang blijft staan, is er voor duurzame spirituele ontwikkeling een stevige fundering nodig. Voor de fundering van een huis moet je eerst graven, voor de fundering van je spirituele ontwikkeling ook: jezelf tegenkomen, oude emoties oplossen en verkeerde conditionering afleren.

Natuurlijk blijft het niet bij graven. We gaan ook de fundering opbouwen. Dit bestaat uit een deel achtergrond vanuit de nonduale Shaivistische Tantra en natuurlijk ook veel ervaren in meditaties en beoefening. De meditaties en beoefening is afwisselend op jezelf, met partner of in een groep(je).

-= MEDITATIES IN TANTRA =-

Vanuit ons westerse denken zien we al snel de meditaties als oefeningen. Als iets om onder de knie te krijgen en dan is het klaar. In Tantra zijn er maar weinig oefening en zijn veel vormen juist meditaties. Het gaat niet om "goed genoeg" worden in een oefening, maar in het jezelf en je ervaringen waarnemen in wat je op dat moment doet. Ongeacht of het stil zitten op een kussentje is of uitbundig door de ruimte dansen.

Deel van de meditaties is puur gericht op verschillende aspecten van jezelf tegenkomen met lichaam en geest. Een ander deel is daarnaast gericht op het verhogen van je trilling, versterken van je chakra's en laten stromen van je kundalini. Het omvat dus ons gehele menszijn op alle niveau's: lichaam, emotie, geest en spirit.

-= INHOUD TRAINING =-

Hierboven hebben we het al een beetje aangegeven. De Tantra Foundation Training bestaat uit de achtergrond en filosofie van nonduale Shaivistische Tantra, oefeningen, meditaties, mantra's en rituelen. Een deel van de oefeningen zijn westers en hebben we toegevoegd om je ontwikkeling te kunnen versnellen en ook door te laten gaan na de training. De achtergronden helpen je om het hoe en waarom van de meditaties en mantra's te begrijpen, en het verschil te zien tussen Tantra en bijv. mindfulness en lichaamswerk.

Onderwerpen die aan bod komen en die je mag gaan ervaren in de Tantra Foundation Training zijn o.a.: mantra's, zintuigen, elementen, verbinding, overgave, chakra's en kundalini. We geven je ook handreikingen uit handouts waarmee je na de training thuis verder kunt gaan. Tijdens de training maak en wijd je ook je eigen persoonlijke mala. Een gewijde persoonlijke mala helpt in het verdiepen van je spirituele beoefening.

-= OPBOUW TRAINING =-

De Tantra Foundation Training bestaat uit 4 achtereenvolgende zaterdagen, van 10:00 uur 18:00. Lunch is inbegrepen.

De Tantra Foundation Training is volledig gekleed. We streven bij de training naar een man/vrouw balans. Om voldoende tijd en aandacht te hebben voor iedere deelnemer, beperken we de groep tot maximaal 8 deelnemers.

-= VEILIGE OMGEVING =-

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

--- Grenzen verleggen leidt tot groei, grenzen overschrijden niet ---

-= GEEN SEKS =-

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens de Tantra Foundation Training worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

-= BALANS =-

Tijdens de workshops werken we zoveel mogelijk met een man-vrouw balans. Die man-vrouw balans is om een betere balans in mannelijke en vrouwelijke energie te krijgen. Juist vanuit die balans en verbinding ontstaat magie.

Ondanks dat we ons richten op een man-vrouw balans, lukt dat niet altijd. Het kan dus voorkomen dat je met iemand van hetzelfde geslacht een oefening doet.

-= KENNISMAKEN =-

Je kunt als kennismaking deelnemen aan Snoepen van Tantra of de Tantra Challenge. De data van Snoepen van Tantra kun je terugvinden in de agenda.

Je kunt je ook direct voor de Tantra Foundation Training aanmelden, zonder eerst deel te nemen aan een van onze workshops. In dat geval spreken we eerst een korte intake af.

-= PRAKTISCHE INFORMATIE =-

* Voor alleengaanden en (gelegenheids)stellen
* Naaktheid in training: geen
* Geschikt voor beginners en gevorderden

* Locatie: Het Nevelnest, Schraaweide 2, Westervoort
* Startdatum: 16-11-2024
* Tijden: 10:00-18:00
* Inloop vanaf: 9:30
* Inbegrepen: maaltijd, koffie, thee en lekkers
* Meenemen: makkelijk zittende kleding, flesje water, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt)
* Bijdrage: € 439,00 per persoon

Let op: De bijdrage is voor de training als geheel. Deze bestaat uit de volgende 4 zaterdagen: 16 & 23 & 30 november & 7 december.

-= AANMELDEN =-

➡️ hartstrelingtantra.nl/evenement/tantra-foundation-training-2024-11-1/#aanmelden

-= MEER INFORMATIE =-
Kijk op hartstrelingtantra.nl/evenement/tantra-foundation-training-2024-11-1/
Of bel of mail naar Hartstreling: 06-10996723, info@hartstreling.nl

 

  • Hartstreling
  • 16 november 2024
  • Schraaweide 2, 6932 LT  Westervoort, Gelderland, NEDERLAND
  • € 439,00
  • 06-10996723
  • infohartstreling.nl
  • Tantra, Spirituele groei, Weekend retraites

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Hartstreling (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Hartstreling
Hartstreling

Over Hartstreling

“Dharma, Artha, Kama, Moksha - Vervulling, Voorspoed, Vreugde, Vrijheid” Bij Hartstreling Tantra komen traditioneel en modern, spiritueel en praktisch, hemels en aards samen. Alle Esoterische tradities, dus ook Tantra, hebben tot doel om de Eenheid met het Universum in jezelf te herstellen, door je te bevrijden van alles wat je tegenhoudt en wat de Waarheid voor je verborgen...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Unieke cursus Sunyoga door Sunyogi Umasankar
15 augustus 2024
1-daagse Ontdek Paardencoaching
27 september 2024
maha kundalini tantra
Maha Kundalini Tantra Jaartraining 2024-2025
27 september 2024
Chakra Yoga, verdiepen in 3 weekenden
31 augustus 2024
Kashmierse Tantramassagedag voor Vrouwen 15-09-24
15 september 2024
Zielsopstellingendag ✨
28 september 2024