•  speciale aanbieding!

Unieke cursus Sunyoga door Sunyogi Umasankar


Speciale aanbieding

De kosten bestaan uit drie bedragen: het verblijf, een vast bedrag voor de onkosten van Sunyogi en daarnaast een zelf te bepalen (reële) bijdrage voor de workshop.

 

SUNYOGA (= zonmeditatie)

Sunyoga is een door de tijdloze meester Mahavatar Babaji aan Sunyogi Umasankar doorgegeven methode die duizenden jaren oud is, maar goeddeels in de vergetelheid was geraakt. Sunyoga is niet hetzelfde als het meer bekende sungazing, waarbij de beoefenaar bij zonsop- of ondergang rechtstreeks in de zon kijkt. Wel gaat het ook bij sunyoga om meditatie in de zon, aanvankelijk in de ochtend. Je kijkt alleen niet rechtstreeks in de zon, maar door je zesde chakra (derde oog of agnachakra) naar de zon. Het licht van de zon straalt niet in je pupil maar in het oogwit.

Hierdoor zijn je ogen en het netvlies beschermd en kun je op den duur deze meditatie zelfs midden op de dag doen. Het gaat echter niet alleen om de techniek maar ook om het creëren van een diepe hartverbinding met de zon en om overgave zonder verwachtingen. Degenen die het op deze manier beoefenen maken een vaak spectaculaire groei door, waarbij eenheidservaringen in relatief korte tijd bereikt worden en er veel heling plaatsvindt.

SUNYOGA eindelijk in Nederland

In Nederland hebben waarschijnlijk nog vrij weinig mensen van Sunyoga en Sunyogi Umasankar gehoord. Toch zijn er sinds 1997 al meer dan drie miljoen sunyoga studenten in meer dan 70 landen. Zelf beoefenen wij het sinds een paar jaar. We zijn dan ook super blij dat Sunyogi onze uitnodiging om volgend jaar zomer ook in Nederland een cursus te geven heeft aangenomen. In augustus hebben we Sunyogi in Oostenrijk ontmoet en we zijn zeer onder de indruk geraakt van zijn liefdevolle en krachtige persoonlijkheid, verlicht meesterschap en heldere manier van lesgeven.

over de WORKSHOP

In de workshop leer je zowel de praktijk van de sunyoga als de theoretische achtergronden. Er zijn meditaties in de zon, aanvullende meditaties en een serie fysieke oefeningen. De workshop is intensief, van ’s morgens vroeg tot in de avond, waarbij Sunyogi ervoor zorgt dat het gebodene inspirerend is, maar ook dat de druk op de ketel blijft om als groep zo veel mogelijk profijt van de bijeenkomsten te kunnen hebben. Wanneer je deel wilt nemen is het van belang dat je het hele programma volgt en steeds op tijd aanwezig bent. Dit klink streng, maar we hebben zelf ervaren wat een krachtig effect dit heeft op het hele proces.

Sunyogi spreekt redelijk Engels. Voor wie aardig Engels kan is hij meestal goed te volgen. Wanneer er mensen zijn die geen of slecht Engels spreken zal er in ieder geval deels vertaling door ons in het Nederlands zijn.

SUNYOGI UMASANKAR

Op een vroege ochtend in 1995 ging Sunyogi Umasankar naar de kust van Pondicherry (India) om te mediteren. Bij het begin van zijn meditatie werd hij aangetrokken door de weerspiegeling van de zon in het zeewater en had hij een verlichtingservaring. Hij was verrast dat hij door de energie die hij van de zon ontving geen voedsel en water meer nodig had. Dit was de ontdekking van Sunyoga. In 2007 ontmoette Sunyogi Mahavatar Babaji voor de eerste keer. De methode van Sunyoga is door de grace van Mahavatar Babaji opnieuw aan de mensheid gegeven om ons weer krachtiger te maken en vrede te vinden.

Sunyogi is een volledig verlichte meester uit India en het levende voorbeeld van waar sunyoga je kan brengen. Hij werd van jongs af aan begeleid door Babaji, maar dat dit zo was werd hij zich pas werkelijk bewust nadat hij tijdens wandelingen op grote hoogte in de Himalaya ’s Babaji twee keer ontmoet had. Bij deze ontmoetingen onthulde Babaji aan hem de theorie en achtergronden van de sunyoga en hoe het universum in elkaar zit. Sunyogi heeft een missie om vrede in de wereld te brengen, onder andere door de sunyoga. Hiertoe heeft hij op blote voeten zes en een half jaar door heel India gewandeld, slechts gekleed in een lendedoek en zonder geld. De laatste jaren reist hij veel over de wereld om zijn boodschap van universele vrede en de sunyoga te verspreiden.

MEER OVER SUNYOGA

In Sunyoga wordt de zon gezien als een grootse meester. Contact maken met de zon is daarbij een manier om verbinding te maken met kosmisch bewustzijn of kosmische energie. De energie die we rechtstreeks uit de zon kunnen halen, is van zeer hoge kwaliteit. Deze energie gaat door de pijnappelklier en naar het cerebellum. Daar wordt het gemetaboliseerd en gescheiden in vijf elementen: ruimte, vuur, lucht, water en aarde. Deze energieën gaan vervolgens naar het cerebrum. Van daaruit worden de energieën geleid naar elke cel van ons lichaam, naar elk orgaan. Hierdoor kunnen zwakke en beschadigde cellen en organen die het evenwicht van de vijf elementen verstoren, in balans worden gebracht. Alles kan in principe hierdoor worden geheeld.

De zonmeditatie op zich geeft vaak al bijzondere spirituele ervaringen, maar essentieel in sunyoga is daarbij het creëren van een goede basis, zodat deze ervaringen behouden blijven en je er verder op kunt bouwen. In de cursussen wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed.

Babaji leerde aan Sunyogi dat er behalve de 7 meer bekende chakra’s nog 22 chakra’s zijn, 11 boven je en 11 onder je, die gekoppeld zijn aan 11 energievelden. Als je langere tijd sunyoga beoefent, kom je één voor één door al deze lagen in telkens hogere lagen van bewustzijn. In zijn boek Essence of Sunyoga worden deze chakra’s en lagen uitgebreid beschreven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De cursus wordt gegeven in Centrum de Horst in Winterswijk.
Start: donderdag 15 augustus om 17.00 uur
Einde: zondag 18 augustus om 17.00 uur

De kosten bestaan uit drie bedragen: het verblijf, een vast bedrag voor de onkosten van Sunyogi en daarnaast een zelf te bepalen (reële) bijdrage voor de workshop.

De kosten voor verblijf bedragen €335 voor een kamer met alle maaltijden zonder eigen sanitair en €365 met eigen sanitair. Er is geen verschil in kosten tussen verblijf in een eenpersoons en tweepersoonskamer.
Het is mogelijk om te kamperen op het terrein in een zelf meegebrachte tent, camper of caravan. De kosten bedragen dan €335 voor verblijf en maaltijden.

Over het vaste bedrag voor onkostenvergoeding van Sunyogi is pas tegen die tijd echt iets te zeggen. Het hangt af van het aantal aan de Europese tour deelnemende landen en het aantal cursisten. Het lijkt er nu op dat Sunyogi ook naar Duitsland (basiscursus Sunyoga in Erbendorf), Oostenrijk (gevorderde cursus) en Frankrijk (acupressuur) gaat. Als dit allemaal doorgaat zal het vaste bedrag waarschijnlijk laag zijn.

 

  • Israna lichtcentrum
  • 15 augustus 2024 t/m 18 augustus 2024
  • Meddoseweg 22, 7104 AA  Winterswijk, Gelderland, NEDERLAND
  • € 335,00
  • 0521 - 34 46 53
  • infoisrana.nl
  • Meditatie, Lichtwerk

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Israna lichtcentrum (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Israna lichtcentrum
Israna lichtcentrum

Over Israna Lichtcentrum

Israna lichtcentrum van Froukje Buma en Jeroen Kuyper. We zijn beiden psycholoog en sinds 1997 meditatieleraar. We channelen geascendeerde meesters Saint Germain en Phylos. Froukje geeft individuele (hypno) therapie en healing. Jeroen werkt bij de GGZ Friesland en heeft een reguliere psychotherapiepraktijk in Sneek. Ons doel is je verder te helpen met spirituele ontwikkeling en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Seksuele Bevrijding
Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing
15 mei 2024
Tantra Foundation
Tantra Foundation Training
16 november 2024
Awareness Through the Body - driedaagse ATB 3
6 mei 2024
ET-Healing Practitioner Programma - Online
17 april 2024
Massage flow
Massage retreat
10 mei 2024
Ascensie Spirituele Groei-avond (online via Zoom)
18 april 2024